понеделник, 21 май 2012 г.

Боянски водопад

Вчера направих една разходка до Боянския водопад и реших да я споделя.
Бил съм на него сигурно , хайде да не са стотици, но десетки пъти и никога не съм успявал да направя поне що годе читава технически снимка. Е вярно, че обикновено съм бил с децата и е било гъчкано с хора и повечето пъти дори не съм снимал, ако изобщо съм носил и фотоапарат. Е вчера тръгнах само с тая цел и се получиха горе-долу добри снимки.

Не знам защо се оплакват хората, че няма вода. Аз лично за толкова години по баирите, по пълноводни реки от тазгодишните не съм виждал. Боянския водопад – направо като една малка Виктория, а реката надолу толкова буйна не съм си и представял, че може да бъде.
Както обикновено прогнозите за времето не се изпълниха. Сутринта го даваха слънчево, а следобяда облачно и да превалява – е точно обратното се получи. Докато вървях по пътеката от Бояна към водопада започна да припръсква по едно време, но точно горе пак огря слънце. Добре, че вече беше сравнително ниско и не пречеше толкова много.



Колко мъка видях с тая снимка, ако знаете… Почти се бях отказал да се получи. Вятърът носеше пръските право срещу мен и не смогвах да избърша обектива. Бършех натисках спусъка и целия кадър в мъгливи точки от водата – направо ужас. Дори не си спомням какво направих та успях да хвана чист кадър. Май изчаках момент да не духа…
По-надолу беше добре вече.




Като се изчерпаха гледните точки около водопада, събрах такъмите и надолу по пътеката, но само след 20-30 метра пак наизвадих всичко. Както казах реката е толкова буйна, че всяко падче, което обикновено дори не се забелязва, сега се е превърнало във водопад.



Малко след този кадър, смених обективите и се засуетях около това цветенце. Показвам само един кадър от него, въпреки че всичките ми харесаха.



Това е от вчерашната следобедна разходка – приятна и разтоварваща!
П.С. Вече се намирам на bisseryordanov.com , където вече ще може да следите работата ми като пейзажен и сватбен фотограф!


5 коментара:

  1. Страхотни снимки!И аз вчера мислех да ходя до Боянския водопад, щяхме да се засечем :).Но в крайна сметка се отказах и качих Черни връх през Железница.Имаше ли хора на водопада?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Имаше, но не както обикновено. Аз бях горе, между 16 и 17:30 някъде. Като цяло беше добре обстановката за снимане.

      Изтриване
    2. Много подходящо време си хванал.С вода, със зеленина и най-важното, без хора.

      Изтриване
  2. Уцелил си момент, десетина дни по-рано не беше нито толкова раззеленено, нито толкова пълноводно :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да добре беше. Е можеше и да има малко мъглица, но каквото такова ;)

      Изтриване